El blog de Xavier Amorós  -  ANEU A L'INICI DEL WEB

dimecres, 27 de setembre del 2017

Presentació del cinquè volum de l'Obra Completa de Xavier Amorós


Diari Mes





Veu la llum el cinquè volum de l'obra completa del reusenc Xavier Amorós

Un acord entre la família de l’escriptor i l’Ajuntament ha donat lloc a la impressió d’’Els braços del vent’
Redacció

El global de la producció de Xavier Amorós ha quedat, ara sí, recopilada amb l’edició del cinquè i últim volum que aplega, sota el títol Els braços del vent, el més recent tram de l’obra d’aquest poeta i escriptor reusenc i que compta amb prop d’un miler de pàgines. Després que, tot i trobar-se ja recollits els textos, el darrer dels llibres que donen forma a la col·lecció hagués de romandre un temps pendent d’imprimir-se per una qüestió de pressupost, una col·laboració entre la família d’Amorós i l’Ajuntament de Reus ha permès que, finalment, pugui veure la llum. El mateix autor el rebia ahir a les seves mans en un acte sorpresa organitzat a la biblioteca pública que porta el seu nom, i que va resultar força emotiu per tot el que aquesta fita implica.

El llibre, que ha estat editat per l’Ajuntament i imprès a Rabassa il·lustra la portada amb una fotografia d’Isabel Amorós Moragas. L’escriptor va fer també, en una xerrada conduïda per la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i que va aplegar força públic a l’entrada de la biblioteca municipal, un repàs a la seva obra així com a les experiències personals. La impressió del volum coincideix amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Més enllà d’Els braços del vent, presentat ahir, la resta de volums que integren l’obra completa de Xavier Amorós, porten per títol El meu veritable palau, Tal dia farà un any, L’agulla en un paller i L’agulla en un paller II, per aquest ordre.

A cura de Rosa Cabré
El primer llibre de les obres completes, El meu veritable palau, va editar-se l’any 2004. I el quart i últim fins ara, L’agulla en un paller II, va seguir el mateix camí l’any 2010. Tant els anteriors volums com també el que ara es dóna a conèixer han estat realitzats a cura de Rosa Cabré i igualment editats per l’Ajuntament de Reus. Amorós (1923, Reus) és, tal com queda reflectit a les sobrecobertes de la col·lecció, fill de Rodolf Amorós Cabré, de Pradell de la Teixeta, i de Maria Solà Miret, de Maials. Assidu a les tertúlies reusenques i membre de la Secció de Literatura i idiomes del Centre de Lectura, va començar a escriure poesia ininterrompudament al 1940 i va publicar els primers versos al 2000, un llibre anomenat Poemes inèdits de Xavier Amorós (1940-1959). Dos anys abans, al 1998, l’Ajuntament de Reus li havia concedit el títol de Fill Il·lustre de la Ciutat, i al 2004 el reusenc va ser nomenat doctor honoris causa per la URV i va rebre la Creu de Sant Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada